- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Mogoşoaia ClasicFest 2018 se încheie cu recitalurile pianistei Eva Garet și acordeonistului Fernando Mihalache
Ediția a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest se va încheia duminică, 3 iunie 2018, cu două recitaluri extrem de atractive. La ora 12 va începe recitalul copilului minune al pianisticii românești – Eva Garet, iar de la ora 13 va avea loc concertul semnal al Turneului “Muzica Palatelor României”, care se va desfășura în perioada 22 – 30 septembrie și care îl va avea protagonist pe acordeonistul Fernando Mihalache, anunta Asociatia Pro Valores.
Pianista Eva Garet va prezenta un program deosebit de spectaculos, alcătuit din opusuri de: Handel, Chopin, Chaminade, Saint-Saëns, Granados, Liszt și Enescu.
Acordeonistul Fernando Mihalache va interpreta creații de la Bach la Richard Galliano, de la Mozart la Eugen Doga și Astor Piazzolla, prefigurând astfel programul cu care îi va încânta pe spectatorii Turneului “Muzica în Palatele României”, în spații de mare valoare istorică și arhitectonică, precum: Castelul Peleș, Cetatea Neamțului, Palatul Sturdza de la Miclaușeni, Cetatea de Scaun a Sucevei, Palatul Culturii și Palatul Cuza din Iași, Palatul Manuc Bei de la Hîncești (Republica Moldova), Palatul Cincu din Tecuci, Palatul Episcopal din Galați.
Eva Garet are 12 ani, este elevă a Colegiului Național de Muzică “George Enescu”, unde studiază cu profesoara Mihaela Zamfirescu. Până acum a câștigat: Trofeul „Lira de aur” – Suceava 2016, premii I la concursurile: „Pro Piano”, „Milennium Piano”, „Ada Ulubeanu”, „Victor Giuleanu”, „Tinere talente”, la Olimpiadele Naționale de Muzică, Premiul al II-lea la Jeunesses International Music Competition – 2016. A susţinut recitaluri în Piaţa Festivalului “George Enescu”, La Ateneul Român, la Centrul de cultură Arcuş, în cadrul stagiunii Fundaţiei „Remember Enescu” şi la invitaţia Fundaţiei „Milennium Piano”. Anul trecut a obținut locul I la Concursul de pian Ricardo Vines de la Lleida, Spania și a cucerit Trofeul Dinu Lipatti al Concursului “Drumul spre celebritate”. Anul acesta a debutat ca solistă, în Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră de Mozart, colaborând cu Orchestra de Cameră Radio și cu Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea.
Fernando Mihalache este unul dintre puținii interpreți români ai acordeonului care au reușit să pătrundă pe scenele de concert. A obţinut titlul de doctor în muzică la Universitatea Natională de Muzică Bucureşti, în anul 2011. Calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezența sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues& More, “The Sound of Spring”, etc. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în 2009. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele “Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon şi vibrafon), unic în România. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas), cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. În prezent, Fernando Mihalache conduce o clasă de acordeon în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.